Hi ha moltes pressions perquè Ciutadans s’abstingui en la investidura de Pedro Sánchez. Però d’on menys podria esperar-se que arribés és de l’extrema dreta. Aquest dilluns al matí, el portaveu de Vox al Congrés dels Diputats, Iván Espinosa de los Monterios, ha arribat a dir que “seria bo per a Espanya” que el partit d’Albert Rivera facilités la reelecció del dirigent socialista. Tindria més sentit per als ultres que no pas una abstenció del PP, com ha suggerit la candidata popular a la Comunitat de Madrid Isabel Díaz Ayuso.

Preguntat sobre aquesta hipòtesi, Espinosa de los Monsterios ha defensat que seria positiu “abans que Sánchez es posés d’acord amb separatistes i comunistes, prefereixo que ho faci amb un partit que està menys allunyat de nosaltres”. Si això seria vàlid per a una abstenció de Vox, ha respost que “no és previsible”.

Per altra banda, malgrat la reunió privada entre Ignacio Aguado (Cs) i Rocío Monasterio (Vox), el dirigent ultra ha reiterat que cal ser “prudents” i que “a data d’avui no hi ha cap acord assolit”. Ha insistit que, si volen el seu suport, caldrà arribar a un acord amb ells. “La trobada per ella mateixa no és garantia de res, però és condició innecessària per arribar a acords”, ha precisat.

En aquesta mateixa línia s’ha referit a la constitució de la Mesa de l’Assemblea de Madrid aquest diumenge, que previsiblement serà presidida per Juan Trinidad (Cs). “Hauran d’arribar a un acord amb Vox si és necessari el suport de Vox”, ha sostingut.