La candidata del PP a la presidència de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, s’ha alineat aquest dilluns amb el discurs de l’expresidenta de la Comunitat, Esperanza Aguirre, i s’ha mostrat partidària que el PP s’abstingui a l'hora d'investir Pedro Sánchez per evitar que el líder del PSOE arribi “a cap tipus d’entesa” amb les formacions independentistes.

“Per descomptat Sánchez no és el president que nosaltres voldríem ni molt menys”, ha dit, però “si es pot evitar” que Sánchez sigui altra vegada president del govern amb el suport de les forces independentistes “ho preferiria”. Ha afirmat que el PP “ha de decidir això a nivell nacional” i ha admès que aquesta és una decisió “dura” i “complicada”. “Es fa molt dur que un tipus de política com la que hem suportat en els últims mesos segueixi endavant i es faciliti per part nostra”, ha conclòs.

De fet, la setmana passada, tant Isabel Celáa, la portaveu del govern, com el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, van demanar a PP i Ciutadans que s'abstinguessin per evitar la dependència del govern de les forces independentistes.