Els socialistes no veuen amb bons ulls un govern de coalició amb Podemos, tot i que a hores d'ara les negociacions entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias s'han trencat quan falten poques hores per al segon debat d'investidura de Sánchez.

Segons una enquesta publicada per La Razón, els socialistes no estarien contents amb una coalició, però els votants d'Iglesias sí que la voldrien. Els de Podemos es queden sols a l'hora de defensar el model de coalició, un 86,4% dels votants d'Iglesias voldrien compartir govern amb els socialistes. D'altra banda, un 61,9% dels votants socialistes no estaria content amb una coalició.

L'enquesta també apunta que el 91,5% dels votants del PP, el 91,7% dels de Ciutadans i el 90,9% dels de Vox tampoc acceptarien un govern compartit entre els socialistes i Podemos.

Segons el sondeig, quasi la meitat dels socialistes no confia que la investidura de Sánchez d'aquest dijous prosperi. Aquesta dada contrasta amb el panorama que impera entre els simpatitzants de Podem: el 90% creu que finalment hi haurà acord per investir Sánchez.

Com calia esperar, tenint en compte els resultats de les primeres preguntes del sondeig, la gran majoria d'enquestats creuen que Podem no hauria de tenir cap cartera en un hipotètic executiu. Si més no, en el cas que Podemos entrés al govern espanyol, el 12,2% dels consultats oferiria a Podemos carteres de caire social, el 8,2% els donaria ministeris d'Estat i el 3,2% els ubicaria en àrees tècniques. 

Finalment, pel que fa a una possible vicepresidència de la portaveu de Podemos Irene Montero, el 66,7% de socialistes no ho veu bé i el 94,5% de simpatitzant de Podemos estaria encantat amb un dirigent del seu partit a la vicepresidència.