El 73% dels votants del PSOE rebutgen que el govern espanyol indulti els presos si finalment fossin condemnats i gairebé la meitat, el 49 %, pensa que el president, Pedro Sánchez, està fent "massa concessions" a l'independentisme per aconseguir que els donin suport els pressupostos.

Aquestes són les conclusions que publica l'ABC avui diumenge en una enquesta, realitzada aquest mes de gener a partir de 1.800 entrevistes i de la qual es dedueix, també, que els votants de Ciutadans i de VOX, el 86 % en els dos casos, són els que veuen Sánchez més predisposat a "ajudar els presos".

Pressupostos

Els votants del PP i de Ciutadans són, segons el sondeig, els més pessimistes a l'hora de plantejar-se si els pressupostos reduiran les desigualtats entre els espanyols, i en canvi més de la meitat dels simpatitzants de Vox (el 54 %) opinen que sí que aconseguiran aquesta finalitat.

Un 53% dels votants del PP creuen que la plataforma de l'alcaldessa de Madrid Manuela Carmena i de l'aspirant a la presidència regional Íñigo Errejón augmenta les opcions de govern de l'esquerra en aquestes administracions.


Andalusia

Sobre les eleccions andaluses, el 55,5 % dels enquestats està en desacord amb el pacte polític que ha fet possible el canvi de govern a Andalusia. Per contra, per al 44,4 % dels enquestats, hi estan d'acord, en especial per als votants del PP i de VOX.

Quatre de cada deu enquestats, el 37,7 %, veu possible canviar el seu vot d'aquí a les eleccions generals, però més de la meitat (un 58,1 %) es mantenen ferms i no pensen canviar d'opció política fins aleshores.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat