Els votants d'Ada Colau a les passades eleccions del 26 de maig s'inclinen per un acord amb ERC per a l'Ajuntament de Barcelona, segons apunta una enquesta elaborada per ODEC per al diari Público i una altra feta per Times Consultants per al digital Crónica Global. 

L'enquesta del Crónica assegura que el 39,8% dels electors de Barcelona en Comú veuen més factible un acord amb ERC que amb el PSC de Jaume Collboni, opció que té un 24,3% de favorables. Ara bé, el percentatge es redueix quan es planteja als electors un acord a tres bandes amb ERC i PSC (14,9% de suport).

El sondeig també exposa quin suport obtindria un acord dels comuns amb el PSC i tres regidors de la candidatura de Manuel Valls (pacte que convertiria Colau en alcaldessa): un 4,9%.

A més, Ernest Maragall és l'alcalde preferit entre els barcelonins; el 41% de ciutadans el prefereix a Ada Colau, que obté el 33,1% de suport. Amb les dades sobre el conjunt dels barcelonins, aquesta enquesta postelectoral indica que el pacte entre ERC i els comuns és el preferit per governar amb el 23,7% de suport. 

Un altre mitjà ha publicat una enquesta aquest dimecres a primera hora, el Público, i ofereix unes dades molt semblants. Amb una mostra de 800 entrevistats, recollida entre els dies 8 i 11 de juny, l'opció de que ERC i Barcelona en Comú ocupin l'alcaldia és la preferida entre els seus votants. 

És a dir, entre els votants d'ERC i els comuns, les preferències són un enteniment entre formacions d'esquerra. Els votants d'Ada Colau prefereixen Ernest Maragall (20,7%) a Jaume Collboni (18,8%) i els votants de Maragall prefereixen Ada Colau (26,3%). En canvi, només un 1,6% dels barcelonins que van votar Maragall volen un govern amb el PSC. 

Aquestes dues enquestes recullen el mateix que El Nacional.cat apuntava la setmana passada: que els barcelonins aposten per un govern Maragall-Colau. Segons els resultats d'una enquesta de Feedback, un 54,1% aposta pel pacte entre ERC, amb Ernest Maragall al capdavant, i BComú, que lidera Ada Colau; per contra, un 35,3% es decanta per l'acord entre l'actual alcaldessa, el PSC, encapçalat per Jaume Collboni, i els Ciutadans de Manuel Valls, que li ha ofert els seus vots a canvi de res a la líder de BComú. El 10,2% restant no ho sap o no respon o bé prefereix altres opcions d'entesa.