El vocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) Juan Manuel Fernández ha assegurat aquest dilluns que no hi havia cap motiu per actuar contra el jutge que va emetre el vot particular en el cas de La Manada, Ricardo González. "No hi havia cap causa contra ell per no formar part de la sala que va jutjar aquests fets", ha explicat en una entrevista a La Sexta.

Aquesta afirmació arriba després que el ministre de justícia Rafael Catalá hagi posat més llenya al foc en el debat sobre el vot particular a favor de l'absolució dels acusats. El ministre ha assegurat aquest matí que González "té un problema singular" i "tothom ho sap", mostrant-se "sorprès" que el CGPJ no hagi actuat "preventivament". 

Fernández ha insistit que si el CGPJ no ha actuat és perquè en el seu mandat "no hi ha hagut cap actuació disciplinària contra el magistrat". Anteriorment, entre finals dels anys noranta i principis dels 2000, González sí que havia estat sancionat en quatre ocasions per retards injustificats en les resolucions i fins i tot va ser suspès durant sis mesos.

Pel que fa les crítiques del ministre, Fernández ha assegurat que han provocat un "disgust profund" en el si de la carrera judicial. "El qüestionament de la sentència per unes raons personals que queden en la penombra ens sembla poc afortunat", ha valorat. El vocal creu que Catalá hauria de tenir una "exigència superior" en el deure de contenció per "no comprometre" la confiança de la ciutadania en l'administració de justícia.

En ser preguntat per si ell veu algun "problema singular" en el magistrat -tal com ha dit el ministre-, Fernández no ha volgut anar més enllà i ha demanat "mesura, calma i tranquil·litat". "No alimentaré aquesta confrontació amb les declaracions del ministre", s'ha limitat a dir.