Si no n'hi havia prou amb l'onada de protestes, crítiques i indignació que ha generat la sentència de la Manada, que considera la violació grupal com un abús i no com una violació, el ministre de justícia Rafael Catalá ha encès encara més el debat quan aquest matí ha dit que el jutge que va emetre un vot particular a favor de l'absolució dels acusats, Ricardo González "té un problema singular" i "tothom ho sap".

En una entrevista a la COPE ha dit que el "sorprèn" que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) no hagi actuat "preventivament". "Em sorprèn, sobretot entre els membres de la carrera que coneixen el cas, que quan tothom sap que una persona té un problema i té una situació singular, el Consell no actuï i després hi hagi resultats singulars. Això es podria haver evitat", ha dit. 

El ministre ha explicat que aquest jutge té “alguns expedients” i “algun problema”, tot i que ha afirmat que no se'n pot demanar la inhabilitació sense tenir més dades. "La tasca del Consell és assegurar que qui exerceix la jurisdicció està en ple exercici de les seves facultats", ha afirmat.

Catalá ha reconegut que no coneix aquest jutge personalment, però ha insistit que "tothom ho sap" i ha afegit que tot i que hi ha 5.500 jutges que són magnífics professionals, "com en totes les corporacions, hi ha algunes persones que tenen dificultats".

Crític amb el vot particular

El ministre ha criticat el vot particular que va emetre aquest magistrat de l’Audiència Provincial de Navarra que demanava l’absolució perquè al seu parer la víctima va accedir a mantenir relacions amb els nois.

Catalá assegura que "una sentència de 340 folis no pot tenir 200 folis de vot particular amb expressions molt inadequades, que és el que jo crec que ha generat l'enrenou social”. El text al qual es refereix assegura que en el vídeos gravats pels acusats només s’observa cinc homes i una dona practicant “actes sexuals en un ambient de gresca i alegria”.

El ministre ha explicat que ha encomanat a un grup d'experts una valoració sobre una possible revisió del Codi Penal pel que fa a la tipificació dels delictes contra la llibertat sexual. "Necessitaran el seu temps, es reuniran les hores que calguin i faran una proposta que els grups polítics valorarem". Pel ministre no es tracta de reaccionar "en calent".