Totes les mirades estaven posades en Vox i en una intervenció contundent per part de l'advocat Pedro Fernández, que per primer cop en aquesta causa s'exhibia en públic. Però el seu discurs de poc més de 5 minuts no ha entrat en el fons. No ha argumentat per què cal que el Tribunal Suprem jutgi l'1-O, més enllà d'afegir-se al discurs de la fiscalia i ha dit que les defenses "amaguen una trampa dialèctica".

Això sí, ha anat a buscar la norma que diu que quan un alt tribunal de l'Estat agafa les competències per jutjar, i la seva sentència ja no es pot portar a una segona instància per apel·lar, "no suposa una vulneració dels drets humans". I és que les defenses, en els seus al·legats, han argumentat que si els jutja el Suprem i no poden recórrer a una instància superior, s'estan vulnerant els drets fonamentals dels acusats.

Vox ha exposat que "s'està confonent una valoració de la prova que s'haurà de fer en el moment oportú amb les cirscumtàncies que puguin jusiticar les regles de competencials" i que les defenses neguen que "el bé jurídic a protegir sigui una circumstància que pugui determinar el Tribunal Suprem".

Advocats vox Suprem   Gemma Liñán

Un cop acabada la vista, Vox, ha dit fora als mitjans que espera que el tribunal resolgui aviat.