El torn de les acusacions, que s'esperava dur i amb una posada en escena amb un marcat to pujat, ha passat en menys de mitja hora i amb algunes intervencions de menys de 5 minuts.

L'advocada de l'Estat, que ha intervingut després del fiscal, ha estat breu però més contundent que el ministeri públic.

No tenia un relat preparat amb les argumentacions de per què la causa s'ha de jutjar al Tribunal Suprem. S'ha passat el seu torn d'intervenció responent als arguments de les defenses.

 "A judici de la defensa, el que s'ha fet a l'estranger només eren actes preparatoris, però ni ells han pogut negar que, per petits que fossin, van existir", ha dit Lucia Pedreño.

"Els fets existeixen", ha dit l'advocada de l'Estat replicant a l'argument de la defensa que tot eren preparatius i que la independència no es va arribar a desplegar. "Els fets existeixen i són suficients per donar la competència a aquest tribunal", ha afegit.

Després ha argumentat que hi havia un "pla preconcebut" per proclamar la república i que "la independència que es volia declarar afecta tot el país". 

També ha defensat les acusacions en bloc: "No s'han vulnerat les normes de competències ni s'ha forçat res per portar la causa al Suprem".