El vicepresident primer del Parlament, Josep Costa (JxCat), ha visitat aquest dimecres a la presó de Neumünster (Alemanya) el president català, Carles Puigdemont, per "traslladar-li el suport de la gent del país".

"És una visita de feina i també per mostrar el nostre suport a Puigdemont", ha afirmat Costa, diputat de Junts per Catalunya, abans d'entrar al centre penitenciari on està reclòs el líder independentista des del 25 de març, dia en què va ser detingut després d'entrar a Alemanya. Al llarg d'aquesta jornada s'espera, segons fonts d'aquest partit, la visita de l'eurodiputat i exministre d'Exteriors eslovè Ivo Vajgl, així mateix per mostrar el seu suport a Puigdemont.

josep costa presó neumunster / Efe

En sortir de la presó, Costa ha assegurat s'ha mostrat "impressionat" pel "coratge, fortalesa i ganes de continuat lluitant pels nostres drets com a poble" que li ha traslladat Puigdemont.

A Neumünster també es troba la dona del president català, Marcela Topor, encara que no hi ha confirmació oficial de la seva visita per considerar-se privada. L'Audiència Territorial de Schleswig-Holstein ha iniciat l'anàlisi "en profunditat" de la petició d'extradició a Espanya que li va traslladar ahir la fiscalia general del land, fronterer amb Dinamarca i on va ser detingut Puigdemont.

Puigdemont va rebre ahir la visita d'un dels advocats alemanys que s'ha unit a la seva defensa, Sören Schomburg, equip que ja ha presentat una sol·licitud a l'Audiència Territorial perquè rebutgi el tràmit impulsat per la fiscalia. Ahir també va tenir lloc un sopar en favor del president.

 

Artadi es reuneix amb Turull i Rull

La "reunió de feina" entre el vicepresident del Parlament i Carles Puigdemont arriba després que ahir, la portaveu parlamentària de Junts per CatalunyaElsa Artadi, viatgés fins a Estremera per reunir-se amb els consellers Jordi Turull i Josep Rull. D'aquesta manera JxCat intensifica les converses internes per intentar desbloquejar la investidura. El grup independentista majoritari vol esgotar les vies de la reforma de la Llei de presidència per investir Puigdemont, i alhora aprofitar el pronunciament de l'ONU per mantenir la via Sànchez.