L'anunci dels indults de Pedro Sánchez "no enganya ningú", segons el president a l'exili Carles Puigdemont. El també eurodiputat de Junts ha criticat en una piulada el discurs "enfaristolat" del president del govern espanyol i considera que aquest dilluns "ha nascut l'esperit del Liceu". "Neix per confrontar-se amb l’esperit de l’1 d’octubre i donar aire als qui pretenen neutralitzar l’independentisme a cop de repressió o de renúncia", ha assenyalat. 

Per Puigdemont, l'aprovació dels indults aquest dimarts pels nou presos independentistes "no enganya ningú" i preveu que, lluny d'aconseguir una solució política al conflicte entre Catalunya i Espanya, suposarà "una reedició del règim del 78". A banda de la reacció del president Puigdemont, l'anunci de Sánchez s'ha rebut en un Gran Teatre del Liceu sense cap representant del Govern de la Generalitat i amb crits independentistes contra Sánchez, dins i fora de la platea.

TUIT Carles Puigdemont espíritu Liceu

@krls / Twitter

La cita pel "reencuentro" de Turull

En una altra piulada, l'exconseller Jordi Turull ja va remarcar que la via judicial iniciada contra els polítics i activistes independentistes no s'ha aturat tot i les passes de l'executiu espanyol per concedir els indults. Turull assenyalava la causa del Tribunal de Comptes contra exalts càrrecs del Govern entre 2011 i 2016 per l'acció exterior. 

"L’única cita pel “reencuentro” a la que se m’ha convocat des de l’Estat espanyol no és al Liceu dilluns, és al Tribunal de Comptes el 29 i 30 de juny com a responsable de despeses en els anys que no vaig ni ser conseller ni tenia competències d’exteriors. Aquesta és la realitat", denuncia contundent.

TUIT Jordi Turull reencuentro

@jorditurull / Twitter

El Tribunal de Comptes va obrir una investigació contra l'acció exterior del Govern de la Generalitat durant els anys previs a la celebració del referèndum de l'1 d'octubre per considerar que podrien haver-hi despeses irregulars. Més d'una trentena de membres dels executius, entre els quals destaquen els presidents Artur Mas i Carles Puigdemont, estan citats a declarar el pròxim 29 i 30 de juny. Se'ls responsabilitza personalment de despeses exteriors que en alguns casos superen els 4 milions d'euros.

 

Imatge principal: El president i eurodiputat de Junts, Carles Puigdemont, en una roda de premsa des del Parlament Europeu. / Efe