Una vintena d'entitats, associacions i moviments socials han denunciat aquest divendres un avantprojecte de llei del Govern, que porta el nom de 'Projecte de Llei de Contractes de Serveis a les Persones' que, segons afirmen, obre la porta a la privatització de serveis públics com l'educació o la sanitat.

Després de reunir-se a la seu de la CUP, única força parlamentària que es proposa presentar una esmena a la totalitat a aquest text, portaveus de les diverses organitzacions presents -entre elles el sindicat educatiu USTEC, els sindicats CGT, COS i INTERSINDICAL-CSC, així com diverses AMPAs i la FaPaC - han atès els mitjans.

La parlamentària de la CUP Maria Sirvent ha definit aquest avantprojecte de llei com "un atac greu als serveis públics" que encoratjarà a noves privatitzacions i "consolidarà privatitzacions ja existents", segons ella ara en uns llimbs legals. "Volem la gestió 100% pública dels serveis", ha afegit la diputada anticapitalista.

La presidenta de la FaPaC, Belén Gascón, ha alertat que si aquesta llei surt endavant representarà "un abans i un després" per a molts serveis públics, que ara s'ofereixen "de manera directa" mentre que amb la nova legislació -assegura- podran ser externalitzats.

Ha negat també que la redacció d'aquesta nova norma respongui a una directiva comunitària, tal com afirma que defensen la majoria de forces parlamentàries amb les quals ha parlat, que s'escudarien així en aquest fet per no presentar esmenes a la totalitat i permetre la tramitació parlamentària. Gascón ha explicat que la FaPaC s'ha reunit ja amb el grup parlamentari d'ERC, el de PSC i el de la CUP, mentre que segueix pendent de concertar cites amb altres grups.

Lidia Gasull, directora de la FaPaC, ha detallat que la nova norma permetria externalitzar serveis en preescolar, en educació especial o en serveis de tutories de centres públics, per exemple.

Les entitats reunides han dit que mantindran altres reunions i amenacen de convocar mobilitzacions si aquest projecte legislatiu, en tràmit parlamentari d'esmenes, segueix endavant tal com està plantejat.