Un grup d'aproximadament vint persones de la Plataforma Antifeixista de les Corts s'han concentrat davant de la parada que partit d'extrema dreta Vox ha instal·lat aquest dissabte als Jardins de Can Bruja. El grup d'antifeixistes s'han desplegat una pancarta i han increpat als membres del partit d'Abascal. La policia ha respost encerclant-los i identificant-los al·legant resistència a l'autoritat

Al crit de "fora feixistes dels nostres barris" els activistes antifeixistes s'han plantat davant de la parada informativa de la formació d'extrema dreta. Ha estat en aquest moment en què els Mossos, que ja tenien dos furgons apostats a la plaça, han intervingut. S'han posat entre els manifestants i els membres de Vox i quan els primers no s’han apartat com els hi han indicat han decidit encerclar-los i procedir a identificar-los. 

 

L'organització d'aquest punt informatiu havia estat anunciat a les xarxes del partit d'ultradreta. Que de forma regular fa parades a diferents punts de la ciutat Barcelona. Uns llocs informatius esporàdics que en altres ocasions han despertat el rebuig dels veïns i veïnes. 

Els barris repudien la presència de Vox

La presència de Vox als carrers ha despertat moltes reaccions dels col·lectius antifeixistes, tant dins com fora de la capital. Els punts informatius de la formació d'extrema dreta han estat el focus de tensió en més d'una ocasió. La més recent va succeir fa només quinze dies. 

El passat 31 d'octubre Vox va plantar al Clot una carpa que va acabar encerclada de persones que denunciaven la presència dels discursos d'odi als seus carrers. En aquella ocasió va haver més tensió entre els manifestants i els membres del partit. 

En aquella ocasió el lema "fora feixistes dels nostres barris" també va destacar per sobre d'altres. Diverses entitats del barri van mostrar la seva solidaritat amb els manifestants a través de les xarxes socials. Per exemple, l'Assemblea de joves Verneda 73 va escriure "La pressió popular i la resposta antifeixista al Clot aconsegueix que els feixistes de Vox hagin de desmuntar la paradeta abans d'hora. No us volem ni al Clot, ni a la Verneda, ni enlloc". 

 

 

Imatge principal: Un grup d'antifeixistes es manifesten contra la presència d’una carpa de Vox a les Corts / Marta Lasalas