Un grup de persones han encerclat una carpa de Vox al barri barceloní del Clot, un fet que ha desencadenat moments de tensió entre manifestants i els membres del partit ultra. Tot i el dispositiu dels Mossos d'Esquadra desplegat a la zona, han continuat cridant consignes antifeixistes i mostrant diversos cartells i banderes, entre les quals hi havia diverses estelades. 

El clam més repetit ha estat "fora feixistes dels nostres barris", tal com mostra el vídeo compartit des del perfil de Twitter de la CUP Sant Martí. "Aquesta és la rebuda que mereix l’extrema dreta als barris populars! Tot un districte organitzat contra el seu odi", han escrit a la piulada. 

 

Els manifestants davant la carpa de Vox al Clot / Vídeo: Cup Sant Martí

 

Des del compte de l'Assemblea de joves Verneda 73, també han recollit imatges de la topada: "La pressió popular i la resposta antifeixista al Clot aconsegueix que els feixistes de Vox hagin de desmuntar la paradeta abans d'hora. No us volem ni al Clot, ni a la Verneda, ni enlloc". 

 

Carpa Vox Tensión ClotEls manifestants protestant contra Vox / Twitter: Assemblea de joves Verneda 73

El TC admet a tràmit el recurs de Vox

Mentrestant, el partit continua amb la seva tasca des de l'oposició a Catalunya. Justament avui, el Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs de Vox contra la creació del fons creat pel Govern per avalar les fiances de 5,4 milions d'euros imposades pel Tribunal de Comptes a càrrecs i excàrrecs de la Generalitat per presumptes irregularitats en la política d'acció exterior. El responsable jurídic de Vox, Juan Cremades, ha assegurat que es tracta d'"un primer pas que demostra que el partit farà totes les batalles en els tribunals perquè es respecti la legalitat" a Catalunya, recull la formació aquest diumenge en un comunicat.

Tal com va defensar el conseller d'Economia, Jaume Giró, quan es va crear, es tracta d'un Fons Complementari de Riscos amb 10 milions d'euros que, en paraules del conseller, té l'objectiu de "protegir tots els servidors públics". El líder de Vox al Parlament, Ignacio Garriga, ha defensat que el partit té la intenció de posar fi a una etapa "nefasta, liderada pel separatisme i les seves corretges de transmissió". En un comunicat, Garriga ha assegurat que el partit no ha arribat al Parlament per "escalfar la cadira", sinó per posar fi a aquesta etapa que només ha comportat "ruïna i divisió".

 

Imatge principal: Els manifestants protestant davant la carpa de Vox / Twitter: Assemblea de joves Verneda 73