La pitjor derrota electoral del Partit Popular des de l'any 1979 ha deixat un esvoranc de més de 20 milions d'euros als comptes del partit i ha deixat sense feina a l'administració pública a 145 diputats i senadors i més de 50 assistents parlamentaris, segons informa el diari ABC. Un cop econòmic terrible degut als més de tres milions de vots que ha perdut el PP en aquests últims comicis.

Només en subvencions electorals, els populars deixaran de percebre una xifra pròxima als deu milions i mig d'euros, que correspon als diners que es paguen als partits en funció dels vots i escons que aconsegueixen les diferents formacions cada cop que els ciutadans acudeixen a les urnes. Però aquests 10,5 milions no són els únics que perd el PP com a conseqüència dels desastrosos resultats de Pablo Casado, sinó que també perdrà uns tres milions d'euros més en subvencions parlamentàries, que el Congrés i el Senat paguen cada mes als partits en funció dels escons que tenen.

Per tant, si no hi ha eleccions anticipades, i la legislatura dura 4 anys, el PP perdrà un total de 12 milions d'euros en concepte de subvencions parlamentàries en relació al que ha cobrat el partits aquesta última legislatura.

En total haurà de fer front a un esvoranc pròxim als 22 milions d'euros per culpa dels mals resultats del 28 d'abril en concepte de fons parlamentaris i electorals. Ara bé, el forat podria arribar a ser més gran si aquest pròxim mes de maig els populars repeteixen els seus mals resultats a les eleccions municipals i europees del dia 26.