El vicesecretari general de C's, José Manuel Villegas, ha assegurat aquest dissabte que el seu partit no pretén silenciar les veus crítiques i els corrents interns mitjançant l'aprovació dels tres documents que marcaran el rumb del partit: els estatuts, el document que recull els valors i el que estableix l'estratègia política de la formació.

Ho ha dit en declaracions als mitjans després del consell general del partit que s'ha celebrat aquest dissabte a Barcelona, en què s'han debatut i votat els tres documents.

Villegas ha manifestat que el partit s'emmarca "en la família demòcrata liberal europea", definint-se com a liberal progressista, i que els documents que es votaran aquest dissabte pretenen actualitzar el partit, que, segons ha declarat, no és el mateix que el 2011 perquè ara tenen al voltant de 30.000 afiliats.

"Volem conjugar la llibertat individual amb la igualtat d'oportunitats", ha aclarit, i ha afegit que els militants podran debatre'ls en els àmbits interns del partit, però que en cap cas cap militant no podrà anar contra del que ha definit com la decisió de la majoria del partit.

Preguntat per una hipotètica entrada al Govern espanyol abans que finalitzi la legislatura, ha revelat que l'objectiu del partit és "continuar treballant des de l'oposició" i guanyar experiència amb la intenció d'assumir responsabilitats de govern en el pròxim cicle electoral, que ha fixat per al 2019.