L'excomissari del Cos Nacional de Policia (CNP) José Villarejo compartia amb els seus col·laboradors uns manuscrits amb coordenades destinats a fer transferències internacionals amb grans quantitats de diners eludint el control de les autoritats, segons avancen avui els digitals Voz Populi i El Independiente, després que ahir es conegués que l'expolicia espanyol tenia més de 17 milions d'euros en propietats immobles a diversos països del món.

Així consta, segons els mitjans citats, als informes policials i de la Fiscalia anticorrupció que obren en el sumari sobre les activitats del policia, a presó provisional des de 2017.

En concret, un informe de la Unitat d'Assumptes Interns indica que un dels investigats, Francisco Menéndez Rubio, va aportar "diversos documents manuscrits amb coordenades per realitzar transferències", en els quals "es descriu una metodologia per efectuar els pagaments mitjançant transferència bancària". Menéndez Rubio, va actuar de mediador entre Villarejo i dirigents de Guinea Equatorial que presumptament haurien encarregat una investigació privada al comissari valorada en cinc milions d'euros.

Els manuscrits inclouen dades de bancs intermediaris amb direcció als Estats Units i Alemanya, un banc beneficiari amb seu a Panamà anomenat Banesco i dos beneficiaris finals, Stanstead Advisors Corp i Dry Town S.A., dues societats investigades per la seva presumpta vinculació a la xarxa de Villarejo.