L’excomissari Villarejo assegura que hi ha informació relacionada amb Jordi Pujol i família que no ha estat prou investigada per la justícia per no perjudicar el rei emèrit, Joan Carles I.

Segons ha avançat El Món a Rac1 a partir del sumari del cas Kitchen, l’excomissari ha fet referència a diverses informacions, algunes relacionades amb Andorra, que s’amaguen perquè podrien ser compromeses per al pare de Felip VI.

En concret, Villarejo assegura que les investigacions sobre la família Pujol es van retardar en el temps a propòsit amb un únic objectiu, evitar que s’escampessin informacions que comprometien Joan Carles.

Segons el sumari del cas Kitchen citat per l’esmentat programa radiofònic, en una conversa entre l’excap de la UDEF —la Unitat central de Delinqüència Econòmica i Fiscal del CNP— i un empresari vinculat al PP es va explicar que Pujol tenia “acollonit” Joan Carles i per això es va trigar a estirar del fil en les investigacions. A més, s’apunta com la tinent fiscal del cas Pujol, que té amistat amb el fiscal del cas del 3%, José Grinda, va exposar el contingut de les declaracions dels Pujol, inclosa Victoria Álvarez, exparella de Jordi Pujol Ferrusola, i un cop escoltades es va decidir ignorar-les, sempre amb l’objectiu de protegir Joan Carles.

Aquesta informació arriba precisament el mateix dia que el ple de Congrés debatrà la petició de PSOE i Unidas Podemos perquè es creï una comissió d'investigació sobre l'Operació Kitchen, com es va denominar l'operatiu suposadament desplegat des del Ministeri de l'Interior del Govern Rajoy per espiar l'extresorer del PP Luis Bárcenas.

Joan Carles, a tot arreu

En tot cas, les darreres revelacions de Villarejo apunten que el rei emèrit, Joan Carles I, apareixeria al fons de la investigació i hauria estat el motiu d’una manera de procedir tèrbola per part dels ressorts de la justícia, que de forma conscient hauria frenat la investigació només per protegir-lo.

Mentrestant, Joan Carles segueix en el seu exili als Emirats Àrabs Units sense que des de la seva marxa hi hagi hagut cap tipus d’informació oficial sobre els seus plans de futur. Això sí, recordant que el país on s’està no té conveni d’extradició amb Suïssa, on podria ser objecte d’investigació.

 

Imatge principal: Jordi Pujol i Joan Carles I en una imatge d'arxiu / Efe