L'expresident Jordi Pujol i la seva esposa Marta Ferrusola han donat positiu en coronavirus, segons ha avançat El Món i ha confirmat ElNacional.cat. Els dos estan confinats i amb símptomes lleus.

Pujol, de 90 anys, viu retirat de la vida pública des que es va conèixer que havia mantingut amagats a l'estranger diners d'una deixa del seu pare. Ferrusola, de 85 anys, encara s'està recuperant d'un accident domèstic que va patir l'estiu passat que li va provocar una forta contusió al cap.

El positiu de Ferrusola es va confirmar divendres, després d'un control a què es va sotmetre l'esposa de l'expresident a l'Hospital de la Vall d'Hebron dins del procediment rutinari que se segueix en el tractament per a la recuperació del seu accident.

L'afectació de la malaltia no és greu, segons fonts properes, que subratllen que els símptomes són lleus però condicionats per l'edat.

La salut de Ferrusola

Marta Ferrusola va ser donada d'alta de l'Hospital Vall d'Hebron a finals d'octubre després d'estar-hi ingressada quasi tres mesos a causa d'una caiguda a la residència familiar de Queralbs. Tot i això, ara seguia amb el procés de rehabilitació.

Ferrusola va ingressar en estat greu al centre la tarda de l'1 d'agost després d'una caiguda a l'interior de la casa de la localitat gironina. Després de ser atesa, primer pel mateix expresident, que és metge de formació, i posteriorment pels serveis d'emergències mèdiques, Ferrusola va ser traslladada a l'Hospital de Campdevànol. Amb l'avaluació de les ferides, els metges li van diagnosticar una hemorràgia interna i diversos traumatismes i fractures i van optar per traslladar-la en helicòpter al Vall d'Hebron, on va ser intervinguda.

Segons va relatar el mateix expresident a ElNacional.cat, l'accident es va produir quan Ferrusola va relliscar per unes escales estretes i es va donar un fort cop al cap. A conseqüència de l'impacte, Ferrusola va perdre el coneixement durant uns moments.

Aquest és el segon accident que Ferrusola té en tres anys. El 31 de juliol del 2017 va haver de ser atesa d'urgències a l'Hospital de Campdevànol després de caure també a la casa d'estiu de Queralbs i rebre un fort cop al tòrax. Aquella vegada, va ser donada d'alta el mateix dia, poques hores després de l'ingrés.