El conegut com a cas Villarejo és un gran entramat que inclou tota mena de documentació i gravacions que afecten els implicats i a tercers. Per intentar que la documentació que se li va trobar a l'excomissari José Manuel Villarejo no perjudiqui persones que res han de veure amb la causa, el jutge va crear una peça separada batejada com Expurgo en el macrosumari del cas. La creació va tenir lloc la setmana passada i en aquesta peça s'acumulen "dades" i "al·lusions referents a tercers aliens a la causa i que no guardin relació amb ella, per tal de preservar el seu honor i intimitat". Ara, segons publica El País, Villarejo demana tenir accés a aquesta informació, que en el seu moment era seva, per elaborar la seva defensa. 

Les muntanyes d'informació que durant anys va acumula Villarejo per a benefici personal ha portat de cap als investigadors, implicats, jutges i el mateix excomissari. Es tracta de gran quantitat de documents la gestió dels quals no és senzilla. Des de fa temps, Villarejo i l'Audiència Nacional mantenen un intens pols per la documentació que se li va requisar a l'expolicia. Quan va ser arrestat i es va trobar una quantitat ingent d'arxius físics i digitals de Villarejo, els agents de la Unitat d'Afers Interns van començar a analitzar tot aquest contingut elaborant informes per al magistrat. D'ençà de l'arrest que Villarejo té molt poc accés a la seva obra

Justament per això, l'excomissari al·lega que hauria de comptar amb una còpia de tota aquesta documentació que va recopilar al llarg dels anys, ja que considera que és clau per a la seva defensa. El passat dilluns l'advocat de Villarejo va enviar un escrit al jutge del cas reclamant accés "al contingut íntegre" de la peça Expurgo. Aquest, tanmateix, no és el primer intent de Villerejo de tornar a tenir accés a la documentació que va acumular durant anys, anteriorment el seu advocat ha fet sol·licituds similars. 

Els àudios de Villarejo 

Darrerament, moltes de les gravacions de Villarejo han sortit a la llum a través de El País. Les seves converses amb polítics del PP ha tornat a aixecar polseguera, en especial les diverses converses que s'han publicat amb la que va ser secretària general del Partit Popular, María Dolores de Cospedal. Converses sobre protegir a Mariano Rajoy de qualsevol investigació o el rei emèrit, Joan Carles I, són algunes de les gravacions que han esquitxat a Cospedal. 

Tot i això, no ha estat l'única dirigent del PP que s'ha tornat a veure embolicada amb les trames de Villarejo. L'excomissari mantenir diversos contactes en el si del PP, i com feia amb Cospedal, gravava les seves trobades. En els darreres dies, les converses de Villarejo amb Esperanza Aguirre també han saltat al públic.

Nova cita de l'excomissari 

Aquest dimecres, Villarejo tornarà a l'Audiència Nacional per comparèixer com a imputat davant el jutge que investiga els seus negocis privats per la peça relativa a l'agència de detectius Método 3, encara que haurà de tornar els propers dies i setmanes per declarar també per King o la nova peça 32 sobre el presumpte espionatge a l'excònsol de Letònia a Barcelona.