Nou escàndol amb el Partit Popular i l'excomissari José Manuel Villarejo com a principals protagonistes. Uns àudios publicats pel diari El País, interceptats en el marc de l'Operació Tàndem, revelen que l'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, va reunir-se l'11 de setembre de 2014 amb Villarejo, que formava part de l'associació Transparència i Justícia. La trobada es va produir amb la participació de José Luis González Armengol, qui era jutge degà de la Plaça de Castilla. L'expolicia va gravar la conversa que va mantenir amb la popular. Al llarg de la reunió, Esperanza Aguirre va demanar a José Manuel Villarejo que la seva associació abandonés la causa per desobediència degut a uns fets que es remuntaven al 3 de març de 2014, quan l'expresidenta madrilenya va estacionar malament el seu vehicle —de manera indeguda a un carril bus de la cèntrica Gran Via— per retirar diners d'un caixer i va acabar fugint per evitar una multa. L'associació de Villarejo havia presentat un recurs que va donar peu a aquesta investigació i per això li va reclamar al comissari que, des de Transparència i Justícia, no demanessin diligències noves, fet que podia evitar que acabés imputada.

En la trobada, Aguirre assegura que Transparència i Justícia és el seu "botxí", atès que, inicialment, els agents havien denunciat la també expresidenta del Senat per haver-se fugat i això va portar a l'obertura d'una causa al jutjat de Plaça de Castilla. El jutge va desestimar investigar Aguirre per un delicte penal, però l'Audiència Provincial va obligar a rectificar la decisió pel recurs que havia presentat l'associació de Villarejo en el seu rol d'acusació particular. Villarejo subratlla que Armengol, el jutge que participà en la reunió, és amic seu i que farà el que ell li ha "demanat". Aguirre es va mostrar més alleujada i l'excomissari li va precisar que ho farien de tal manera que semblaria que els seus advocats "són molt maldestres". Aleshores, l'expresidenta madrilenya li va insistir en què volia que no presentin noves diligències i Villarejo s'hi va comprometre: "No fallaré, tu confia-hi". El jutge Armengol també va intervenir-hi i li demanà a Villarejo que no li digués als seus lletrats que ell estava "al darrere" d'aquesta operació.

Villarejo va apuntar a la direcció del PP

L'expolicia assenyalava la direcció nacional del Partit Popular d'aquell moment: "M'han demanat que t'abaixi els fums". Això es concretaria en "pressionar-la" en la causa judicial, un fet que podia estroncar les opcions de l'exlideressa de la Comunitat de Madrid, que en aquells moments es postulava com a candidata de la formació conservadora a la capital espanyola. Aguirre li va manifestar a Villarejo que si feia "honor" a la seva paraula, la salvava "d'una situació molt difícil". I Villarejo afegí: "I injusta". La resolució final va ser que va quedar com una falta i no se li va imputar cap delicte. L'associació Transparència i Justícia de l'excomissari no va recórrer la decisió. Amb la reforma del Codi Penal, no va ser necessari jutjar aquesta falta. Segons El País, Esperanza Aguirre ha reconegut que va trobar-se amb José Manuel Villarejo, però "no recorda" haver sol·licitat a l'expolicia que no demanés noves diligències.