La secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, ha celebrat que la CUP digui "que cal acumular forces, tenir el màxim de suports, ser cada vegada més i estar més preparats per forçar l'Estat" per tal de "tornar a fer un referèndum i, en aquest cas, poder implementar el resultat". La candidata de la CUP i Guanyem Badalona, Dolors Sabater, ho ha dit aquest mateix dimarts en una entrevista a Catalunya Ràdio.

És per això que Vilalta ha convidat la CUP a "participar" i "assumir el màxim de responsabilitats" si  ERC guanya les eleccions. Segons ha dit, ERC seria capaç de "generar consensos, de cosir i de sumar".

"Cal tenir les institucions el màxim de fortes, amb unes majories el màxim d'àmplies possibles per seguir fent passos endavant en la defensa i la construcció de la república catalana i, a la vegada, donar resposta a les necessitats més immediates de la ciutadania i, sobretot, en l'actual context de crisi social i econòmica", ha dit. A més, la republicana ha celebrat que "l'independentisme d'esquerres i progressista conflueixi en les idees".

L'amnistia

D'altra banda, Vilalta ha criticat que el PSOE i l'Estat només facin "declaracions" i els ha demanat "voluntat política". En aquest sentit, ha tornat a emplaçar el govern espanyol a tirar endavant una llei d'amnistia: "és la manera d'acabar amb la repressió i amb les causes obertes contra l'independentisme".

"Per la via judicial no trobarem mai les respostes sinó que hi hem trobat injustícia i venjança. És voluntat, sobretot del govern de l'Estat, buscar solucions que passin per la política, els espais democràtics i per la paraula", ha reclamat.

Esmena d'ERC als PGE

Marta Vilalta, acompanyada per la senadora Sara Bailac i altres electes republicans, ha fet aquestes declaracions en el marc d'un acte polític al peatge de l'AP-2 de les Borges Blanques. La secretària general adjunta d'ERC ha explicat que el govern espanyol va acceptar incorporar una esmena dels republicans als pressupostos de l'Estat per al 2021 per valor de 100.000 euros la qual preveu la redacció d'un estudi i el projecte dels enllaços de l'A-2 amb l'N-240 a les Garrigues i el Segrià, que es farà durant el 2021, coincidint amb la finalització de la concessió de l'AP-2 a finals d'agost.