Els nous consellers del Govern es posaran a treballar de seguida després que Junts per Catalunya decidís divendres passat abandonar la coalició de Govern amb ERC. La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha assegurat en declaracions a Catalunya Ràdio la satisfacció d'ERC amb els nous consellers i ha assegurat que se senten "còmodes incorporant persones independents per fer un Govern cohesionat, rigorós i políticament compromès amb avançar cap a la independència". La remodelació del Govern suma set incorporacions al Consell Executiu, que pateix canvis en l’estructura de les conselleries. Es tracta d'un executiu monocolor d'ERC amb noves cares provinents del partit però també de l'òrbita d'altres espais ideològics en forma d'independents. Joaquim Nadal en serà el conseller de Recerca i Universitats; Juli Fernández, el de Territori; Meritxell Serret, la d'Acció Exterior; Carles Campuzano, el de Drets Socials; Natàlia Mas, la d'Economia i Hisenda; Gemma Ubasart, la de Justícia, Drets i Memòria, i Manel Balcells, el de Salut.

La consellera Vilagrà ha indicat que el seu partit estava preparat per una possible sortida de Junts del Govern i ha explicat que eren conscients de que "els resultats podien ser molt ajustats ja que la divisió era profunda a Junts". Ara bé, la titular de Presidència ha deixat clar que el seu partit "volia que es tanqués tot per tal de començar a treballar". Així doncs, Laura Vilagrà ha volgut posar de manifesta la rapidesa amb que Pere Aragonès ha format un nou Govern: "El mateix divendres el president va contactar amb els consellers que van acceptar ràpidament, això diu molt del seu compromís i implicació amb el país. Són persones que coneixen l'administració i podran treballar des del minut 1 amb tota intensitat".

No hi haurà eleccions

Laura Vilagrà ha fet com Aragonès i ha descartat la convocatòria d'unes eleccions anticipades: "Demano reflexió i mirar pel país. Crec que després d'un any i mig de les darreres eleccions ara no té cap sentit plantejar uns comicis que probablement no donarien uns resultats gaire diferents". La consellera creu que si ara es convoquessin eleccions el país es tornaria a trobar en una situació molt semblant a l'actual pel que fa a les opcions de pactes. Pel que fa a la relació amb Junts, la consellera ha apuntat que s'intentarà "teixir ponts".

Els Pressupostos

Finalment, pel que fa als Pressupostos, Vilagrà ha recordat que ja estaven molt avançats després de la tasca del fins ara conseller d'Economia, Jaume Giró, tot i que ha apuntat que ara els haurà de revisar la nova consellera, Natàlia Mas. Sobre si aquests comptes tindran el suport necessari per tirar endavant o sobre si tindran els vots favorables de Junts, Vilagrà ha indicat que es tracten d'uns pressupostos expansius i que espera que tothom "estigui a l'alçada del moment econòmicament complicat que vivim". Dit això, Laura Vilagrà ha volgut deixar la porta oberta a una pròrroga dels comptes.