La vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà, s'ha mostrat totalment convençuda aquest dimarts, després del pacte amb el PSC, que els pressupostos de la Generalitat acabaran tirant endavant amb el suport d'altres grups parlamentaris. Els diputats d'ERC i els socialistes sumen 66 escons, menys dels necessaris per aprovar els comptes al Parlament, motiu pel qual es necessita el suport d'un altre grup de l'oposició, amb totes les mirades posades sobre els comuns, que han donat el seu sí als darrers pressupostos de l'Executiu. Vilagrà ha celebrat el pacte, que signaran aquesta tarda el president Pere Aragonès i Salvador Illa al Palau de la Generalitat, i s'ha mostrat optimista davant la possibilitat d'arribar a acords amb altres formacions: "En el marc de la negociació tenim converses avançades amb diversos grups per aprovar-los amb un suport ampli", ha assenyalat, fent referència a En Comú Podem però també la CUP i Junts per Catalunya. 

"Estem a finals de febrer, tenim ja un suport molt important de fins a 66 diputats, però ara es tracta d'acabar d'aconseguir-los", ha reiterat Vilagrà, que ha subratllat que aquests són els "pressupostos més alts i expansius de la història, per tenir més mestres, metges i mossos a disposició de la ciutadania", motiu pel qual ha assegurat que el Govern està convençut que aquests prosperaran "perquè són bons per a la ciutadania de Catalunya".

Aprovació al Govern sense assegurar-se els vots al Parlament 

El president Aragonès ha convocat un consell executiu extraordinari per a demà mateix amb la intenció d'aprovar els comptes perquè aquests comencin la seva tramitació parlamentària, encara que no tenen assegurats els vots afirmatius suficients perquè aquests prosperin al Parlament. Vilagrà ha recordat que no és excepcional que el Govern aprovi els pressupostos abans de tancar els acords amb la resta de formacions (tot i que l'any passat es va esperar a tenir el sí del PSC, l'u de febrer) i que en aquest procés es poden seguir incorporant esmenes i propostes: "Això és el que pretenem fer", ha detallat, en el cas que s'acabi arribant a un pacte també amb els comuns. Amb tot, la vicepresidenta del Govern ha rebutjat posar una data a l'aprovació definitiva dels comptes a la cambra catalana, limitant-se a desitjar que això passi en el menor temps possible. 

"Ni un euro" al Hard Rock 

Vilagrà ha subratllat que aquests pressupostos no destinen "ni un euro" al projecte del Hard Rock, que es troba en fase de tramitació urbanística si bé l'acord amb el PSC recull fer seguiment dels incompliments del pacte del 2023, en referència aquest macroprojecte. Els comuns s'han mostrat totalment contraris a aquest centre recreatiu, fixant-lo com a línia vermella, per això mateix, la vicepresidenta ha assegurat que "serem capaços de trobar l'encaix per donar sortida als pressupostos" amb els de Jéssica Albiach.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!