L'exconseller d'Empresa, Territori i Cultura del Govern, Santi Vila, ha assegurat que el que hauria de fer ara mateix l'independentisme és fer cas a Carles Puigdemont i anar a "tots a la una". De fet, Vila, condemnat per la sentència al procés, ha assegurat que aquesta unitat no hauria de ser només de l'independentisme sinó de tot el sobiranisme català, segons va declarar aquest dissabte en una entrevista al FAQs.

Alhora, l'exconseller ha assegurat que manté una molt bona relació amb Puigdemont i que, de fet, "són molt bons amics", i ha reconegut que hauria d'haver dimitit com a conseller molt abans del que ho va fer.

Sobre la seva relació amb Puigdemont, Vila assegura que "en contra del que es pensen alguns" la seva relació és excel·lent i assegura que "empatitza molt amb la seva situació", que qualifica d'excepcional, tot i que discrepin sobre el projecte polític per a Catalunya i reconeix que en el terreny polític és evident que no es tornaran a trobar. De fet considera que el seu projecte està causant més inconvenients que avantatges.

També sobre Puigdemont, l'exconseller assegura que se n'alegraria molt que aconseguís l'acta d'eurodiputat, i per tant la immunitat, ja que podria fer una gran tasca d'internacionalització a nivell polític. Alhora, recorda que la tasca ja no va només d'independència, sinó que també de denúncia de la lesió de drets fonamentals, que és "contínua" per Vila.

A l'entrevista també se li pregunta per si va recuperar la fiança de 50.000 euros que li va imposar l'Audiència Nacional  el dos de novembre del 2017 i Vila assegura que sí, que ja se li ha retornat després que la sentència del Suprem no l'hagi condemnat a cap pena de presó. alhora, lamenta que el Tribunal de Comptes li reclami una responsabilitat comptable per referèndum, tot i que no es culpable d'haver malversat diners públics, en aquest sentit considera que el que està passant en aquests moments a Espanya és del tot inaudit.