El jutjat de vigilància penitenciària ha revocat el tercer grau a Oriol Pujol Ferrusola, de manera que haurà de tornar a ingressar a la presó. La direcció general d'Institucions Penitenciàries, dependent de la Generalitat, li havia concedit el tercer grau, i des del 29 de març Oriol Pujol només anava a la presó a dormir.

El 9 d'abril la fiscalia va recórrer contra l'acord davant del jutjat de vigilància penitenciària perquè entenia que s'incomplia la finalitat de la condemna de dos anys i mig de presó que havia imposat l'Audiència de Barcelona a Oriol Pujol per tràfic d'influències, suborn i falsedat en document mercantil pel cas ITV. La fiscalia constatava al seu recurs que havia rebut un "tracte privilegiat". Pujol ferrusola va ingressar a la presó el 17 de gener, i el 29 de març en va sortir quan va aconseguir el tercer grau.

La magistrada de vigilància penitenciària considera que des de l'entrada a la presó d'Oriol Pujol fins a la concessió del tercer grau no van passar els dos mesos que preveu el reglament penitenciari per determinar si l'evolució de l'intern fa possible un canvi de grau. 

A la seva interlocutòria la jutge destaca que en aquest cas té "una rellevància especial la naturalesa de la infracció criminal comesa, en termes de repercussió institucional i social, després que la conducta del penat generés un gran descrèdit de les institucions atesa la seva condició de diputat del Parlament de Catalunya". Així, la magistrada retreu a Oriol Pujol que s'aprofités de la "seva privilegiada condició política i activitat pública per cometre els fets delictius, que es van prolongar durant anys i que han de ser objecte d'un retret important".