Més de tres centenars de manifestants contraris a la Guàrdia Civil s'han manifestat aquest dijous a Calella (Maresme) per exigir la retirada del cos policial de Catalunya en una marxa sota el lema "Fem-los fora!". La marxa, convocada per CDRs, la CUP i La Forja, ha anat des de l'Ajuntament fins a la caserna de la Guàrdia Civil i ha obligat a tallar l'N-II.

Vídeo: ACN

La manifestació s'ha aturat poc abans d'arribar a la caserna de la policia espanyola on els protestants han deixat diverses maletes per demanar als agents que "marxin". En aquest punt els Mossos d'Esquadra han muntat un ampli dispositiu policial i han impedit als ciutadans avançar, ja que una cinquantena de persones a favor de la unitat d'Espanya s'han concentrat a les portes del quarter amb crits de "no ens enganyen Catalunya és Espanya".

Tot i això, després de la manifestació s'han viscut alguns moments de tensió, quan alguns dels manifestants espanyolistes amb pals a la mà s'han encarat amb els independentistes. En un d'aquests moments, un dels manifestants fins i tot ha perseguit amenaçant amb un pal a un jove. Alguns dels presents han gravat el moment.

Un dels homes que ha protagonitzat l'escena de tensió és un conegut ultra, membre dels Segadors del Maresme, que va ser detingut aquest passat mes de juny acusat d'actes violents contra independentistes. 

Identifiquen quatre espanyolistes

La Policia Local de Calella ha identificat quatre membres del col·lectiu espanyolista Segadors del Maresme per intimidar amb pals el  grup d'independentistes. Segons han informat fonts municipals, els fets van tenir lloc cap a les vuit del vespre quan els identificats van arribar a la plaça Catalunya amb un camió i portant banderes espanyoles van treure l'estelada que hi havia penjada a la plaça.

Ciutadans que hi havia a l'indret en aquell moment els van demanar explicacions i va iniciar-se una discussió entre els dos col·lectius. Una agent de la Policia Local que estava fora de servei es va apropar i, desprès de mediar amb les dues parts, els ocupants del camió van marxar. Els Mossos han obert una investigació per esclarir els fets tot i que han informat que per ara no els consta cap denúncia.