Diversos apoderats i partidaris del partit ultra Vox han increpat aquest diumenge al matí la candidata del PSOE i presidenta de la Junta, Susana Díaz, mentre exercia el vot al CEIP Alfares de Triana (Sevilla). Li han cridat frases com: "Se t'acaba la bicoca", "Quaranta anys de robatoris", "Susana, endolla'm" o "Susana, d'aquí a l'atur".

Susana Díaz en el moment de votar. De fons, els crits dels apoderats / Maria Macià

Alguns apoderats del PSOE que eren a la sala els han recriminat l'escena per ser apoderats i per fer-ho davant dels nens que acompanyaven Díaz -la seva neboda i el seu fill.  "Això no es pot fer", ha dit una dona als que cridaven. Un d'ells s'ha justificat afirmant que "tampoc li estàvem dient res greu, home" i atribuint alguns dels crits al seu company.

Un altre home els retreia que era "una vergonya" que sent apoderats d'un partit tinguessin aquest comportament. "De vergonya, n'ha de tenir ella!", li ha respost un dels joves amb l'acreditació d'apoderat de Vox penjada del coll.

Apoderats del PSOE retreuen a Vox la seva actitud / Maria Macià

A la sortida del col·legi, Díaz no ha fet referència directa a aquests fets però, en declaracions als mitjans, ha demanat que "ningú generi crispació entre nosaltres" i ha assegurat que vol contribuir "a la convivència, avenç i progrés" d'Andalusia.

El PSOE ho denunciarà a la Junta Electoral

Fonts pròximes a la presidenta de la Junta han explicat que estan estudiant possibles mesures i que de moment han decidit denunciar els fets a la Junta Electoral d'Andalusia, tot i que no descarten altres possibilitats.

En una piuada, han condemnat els fets i han demanat que la resta de la jornada "es respecti les persones i les seves opinions polítiques".

Durant la campanya, Vox s'ha querellat contra Susana Díaz per haver dit que el seu discurs és "xenòfob, racista i masclista" i que justifica la violència contra les dones.

Vox aparta els apoderats

El partit d'ultradreta ha anunciat que les dues persones que han increpat la presidenta de la Junta han estat apartades com a apoderats del partit "per conducta inapropiada ". En referència a això, des del partit han afirmat que "els apoderats de Vox saben perfectament que la seva tasca és supervisar el correcte funcionament de les votacions".