Vox s'ha querellat contra la presidenta d'Andalusia, Susana Díaz. Així ho ha anunciat l'advocat de la formació ultradretana Pedro Fernández assegurant que Díaz està incitant a cometre "algun tipus d'agressió" contra algun membre del partit acusant-los de "racistes" i de justificar la violència masclista durant la campanya electoral.

La querella contra Díaz ha estat presentada al Tribunal Suprem pels delictes d'odi i injúries a causa de les paraules de Díaz en els seus mítings. Segons Fernández, la presidenta andalusa ha arribat a dir que Vox és un partit d'"ultradreta, racista, homòfob, xenòfob i també que justifiquem la violència contra les dones".

"Són unes manifestacions que superen el que és el límit d'expressió i, per tant, no permetrem que ens segueixin insultant com fa la senyora Díaz", ha afirmat Fernández. Segons ha explicat l'advocat, aquesta querella s'interposa per parar "aquest atac constant" contra el partit al considerar que les expressions de la presidenta andalusa i candidata socialista a la reelecció està posant-los en el "punt de mira buscant que hi hagi algun tipus d'agressió contra algun dels nostres membres" i promovent "l'odi entre espanyols".

Fernández ha conclòs afirmant que Díaz està incitant mobilitzacions intimidatòries perquè algun "company" ha patit pintades i insults, i també s'ha vist en una "situació de patir alguna agressió contra la seva integritat física".