La productora quebequesa Ricochet ha publicat un documental on analitza quina és la situació política i social a Catalunya dos anys després del referèndum d'autodeterminació de l'1-O. 

A través d'entrevistes, diversos ciutadans expressen el seu desig de viure en un país independentitzat de l'estat espanyol. El film fa també un repàs de totes les mobilitzacions que hi ha hagut a Catalunya, impulsades tant per entitats independentistes com unionistes. 

El punt de vista històric acadèmic el donen el professor de dret penal Iñaki Rivera i Jordi Matas, professor de ciència política. També hi intervenen el expresident de l'ANC, Agustí Alcoberro. També entrevisten a membres de la sindicatura electoral de l'1-O, que s'enfronten a un delicte de desobediència i d'usurpació de funcions l'abril del 2020 després que caigués l'acusació de malversació.  

La jornada de votació de l'1-O és definida com una "experiència traumàtica" ja que ningú esperava "la violència policial" que va haver-hi.

El deocumental també recull la visió d'observadors internacionals que van viure en primera persona el referèndum de l'1-O.