L’estrella convidada de la marxa de torxes a Lledoners d'aquest dilluns ha estat l’advocada i comunicadora Bea Talegón. Amb un discurs molt emotiu ha arrencat els aplaudiments més grans de la vetllada. La tertuliana ha volgut donar les gràcies al poble català per acollir-la ara fa un any i per “donar-nos veu quan a Espanya ens volen silenciar”.

Ha tingut agraïments per als companys de TV3, per als mestres i per als Comitès de Defensa de la República “pel seu treball incansable”; però també per als presidents Carles Puigdemont i Quim Torra, els presos polítics i els exiliats, als quals s’ha dirigit individualment. “Espanya, si estimes Catalunya, deixa-la lliure”, ha conclòs el parlament, posant-se tots els participants de la marxa de torxes a la butxaca.

 

Aquest dilluns, més de 2.000 persones han fet una marxa de torxes des de Sant Joan de Vilatorrada fins a la presó de Lledoners, on es troben empresonats el vicepresident Oriol Junqueras, els consellers Joaquim Forn, Raül Romeva, Jordi Turull i Josep Rull i els Jordis. “No esteu sols” i “llibertat presos polítics” han estat els crits més escoltats. La convocatòria ha superat les expectatives dels organitzadors.