El judici del 9-N contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, i la mobilització ciutadana contra aquest, ha atret l'atenció de mitjans d'arreu del món. Un d'ells ha sigut l'agència de notícies britànica Reuters, que ha distribuït un impactant vídeo de la mobilització. 

El vídeo, que té prop d'un minut de durada, mostra diverses imatges de la mobilització acompanyades de petits textos explicatius. En ells, explica que milers de ciutadans ha donat suport a l'expresident de Catalunya, Artur Mas, que avui havia d'afrontar un judici per dur a terme un "referèndum informal" sobre la independència el 2014. 

L'agència també repassa part del context del moviment sobiranista, i explica que Catalunya té la seva pròpia llengua i cultura i un "fort" moviment independentista. Recalquen també que el referèndum no tenia base legal perquè el "govern espanyol el va bloquejar als tribunals". Finalment, expliquen que Mas està acusat de desobediència i prevaricació, i que s'enfronta a 10 anys d'inhabilitació. 

Tot i aquest judici, però, també remarquen que el Govern actual ha promès fer un referèndum oficial per separar-se d'Espanya a finals d'aquest any.