L'Ajuntament de Barcelona ha retirat aquest divendres a la nit el llaç groc de suport als presos de la seva façana. Prop de les 11 de la nit, dues persones del consistori han retirat el símbol, hores després es retirés també aquesta tarda la pancarta del Palau de la Generalitat per ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Els funcionaris de l'Ajuntament han retirat el llaç ràpidament un cop ha baixat l'expectació mediàtica creada pel canvi de pancarta de la Generalitat. Es pot veure el moment a les imatges a les que ha tingut accés El Nacional:

Aquest matí, l'entitat unionista Societat Civil Catalana havia presentat una denúncia davant la Junta Electoral Central (JEC) per instar l'Ajuntament de Barcelona a retirar "immediatament" el llaç groc per coincidir en període electoral.

El portaveu ha afirmat que era imprescindible que l'Ajuntament retirés el llaç groc perquè és "un símbol d'una part que no representa a tothom" i més després que els Comuns s'haguessin "alineat" aquest dijous amb els independentistes al Parlament.