Dos treballadors de la Generalitat han retirat aquest divendres la pancarta a favor dels presos polítics que penjava de la façana del Palau de la Generalitat. Ho han fet cap a dos quarts de quatre de la tarda, tot just després que es conegués l'ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) als Mossos d'Esquadra perquè la despengessin de forma immediata.

Adrià Rovira

El tribunal s'havia adreçat al comissari del cos en resposta a un recurs d'Impulso Ciudadano. Prèviament ja havia requerit al president de la Generalitat, Quim Torra, perquè ho fes. La retirada suposa el compliment d'una mesura cautelar mentre s'estudia el fons del recurs de l'entitat.

La Secció Cinquena de la Sala Contenciós Administrativa ha requerit el comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, que donés instruccions "a les forces al seu comandament" per procedir a retirar la pancarta amb el lema 'Llibertat presos polítics i exiliats', i una mitja hora després, dos operaris despenjaven la pancarta del balcó.

Fonts de la policia catalana consultats per Europa Press han indicat que, després de rebre aquest ofici, han donat compliment a l'ordre.