Òmnium Cultural ha tornat a denunciar diverses vulneracions per part del Tribunal que jutja el procés. Segons l'entitat sobiranista, el jutge Marchena està presidint un judici parcial que va en contra de drets fonamentals​, concretament contra els drets lingüístics, ideològics i el principi de contradicció

En un vídeo, l'entitat evidencia aquestes vulneracions amb vídeos del judici i amb explicacions de dos experts en la matèria. Concretament, els experts expliquen les tres vulneracions de forma molt clara. En primer lloc, denuncien que el canvi de criteri de Marchena en relació a mostrar vídeos en els interrogatoris, fet que vulnera, segons l'entitat, clarament el principi de contradicció.

En segon lloc, Òmnium també denuncia que els interrogatoris de la fiscalia contenien preguntes clarament ideològiques, com per exemple si els presos són o no socis d'Òmnium o l'ANC i, en canvi, el Tribunal no ha deixat a les defenses fer preguntes del mateix tipus als testimonis, com clarament es mostra en el vídeo.

Per últim, també s'assenyala com s'han vulnerat els drets lingüístics dels acusats, com també els d'alguns testimonis, perquè no se'ls ha deixat contestar a les preguntes en català, el seu idioma matern. En el vídeo es mostra com el conseller Joaquim Forn va renunciar al seu dret de respondre en català alertant, però, que li dificultaria l'expressió, i com el diputat d'ERC al Congrés, Joan Tardà, també ho va demanar i Marchena li ho va denegar contundentment.