Òmnium Cultural ha preparat una benvinguda especial a Felip VI i Letícia, que avui visitaran el monestir de Poblet en la seva gira post-Covid-19 per l'Estat espanyol. L'entitat ha preparat per l'ocasió la cançó #CoronaCiao, una adaptació de la Bella Ciao, i ha fet una crida a fer-la sonar i fer saber així als monarques que no són ben rebuts a Catalunya per antidemòcrates i per corruptes. Òmnium Cultural i l'ANC han convocat la gent del Camp de Tarragona a les 10.30 hores a l'Espluga de Francolí per protestar contra la visita reial. 

La cançó, un regal als Borbons d'Òmnium Cultural, està interpretada pel grup Arc de Triomf amb la col·laboració de Xeic. L'entitat demana rebre els reis amb aquesta cançó per deixar clar que Catalunya vol una república.

Canvi de programa

Els monarques tenen previst visitar aquest matí el monestir de Santa Maria de Poblet. Un programa ben diferent de l'inicialment previst, amb un recorregut a la ciutat de Barcelona i la visita al Museu Dalí, a Figueres. La Casa Reial ha justificat el canvi de plans per "les circumstàncies sanitàries" a la capital.

Tant Òmnium Cultural com l'ANC han fet una crida a mobilitzar-se contra la visita reial sota el lema "Catalunya no té Rei. Protegim-nos dels Borbons". Les dues entitats han convocat la gent del Camp de Tarragona a les 10.30 hores a l'Espluga de Francolí; d'allà sortirà una marxa a peu fins el Monestir de Poblet on, a les 11.30 h, tindrà lloc l'acte central. A les 12 del migdia compareixeran els alcaldes de la comarca.

Campanya d'Òmnium

Òmnium Cultural ha posat en marxa aquest juliol una campanya de denúncia contra la monarquia. Així ha instat el govern de Suïssa a bloquejar els comptes de Joan Carles I en aquell país i paral·lelament ha presentat una querella criminal contra el rei emèrit al Tribunal Suprem pels delictes de suborn, tràfic d'influències, negociacions prohibides a funcionaris, frau a la hisenda pública i blanqueig de capital.

La cançó

Aquesta és la lletra de la cançó que Òmnium regala als reis: "Un rei corrupte / un rei que el tapa. Corona ciao, corona ciao, corona ciao, ciao, ciao / Són intocables / i allà segueixen. / Fins quan ho hem de tolerar? / Molta sang blava / però el diner negre. Corona ciao, corona ciao, corona ciao, ciao, ciao. / Defensa Espanya / guardant riqueses / a un paradís fiscal. /  (Olé!) / La premsa calla / El poble crida / Corona ciao, corona ciao, corona ciao, ciao, ciao / Cap rei ens mana / feu les maletes / Que aquí no us voldrem mai. / La trama esquitxa / el 'preparado'. / Corona ciao, corona ciao, corona ciao, ciao, ciao. / I s’atreveix / a alliçonar-nos / sobre ser bons ciutadans / Els dos monarques / fills del franquisme. / Corona ciao, corona ciao, corona ciao, ciao, ciao. / Todo está atado /  y bien atado, / però ens haurem de deslligar. / Todo está atado / y bien atado,
però ens haurem de deslligar. /