L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han cridat a mobilitzar-se a Santa Maria de Poblet per la visita dels Reis al Monestir de la localitat prevista pel proper dilluns 20 de juliol. A través de Twitter, les dues organitzacions han convocat una concentració simbòlica amb la gent del territori de Tarragona, i respectant les indicacions i restriccions del Govern, per fer saber que "una monarquia corrupta i antidemocràtica no és benvinguda" i reivindicar "una República Catalana".

De moment, no s'han explicat més detalls i han recomanat estar pendents de les xarxes per a futures informacions. Des de l'organització, han assegurat que será una concentració simbòlica amb la gent del territori i respectant les mesures de seguretat pel coronavirus.

Canvi de plans

Felip VI i Letícia tenien inicialment previst visitar Figueres i Barcelona aquest divendres. Quan va transcendir la notícia, es van organitzar actes de protesta. L'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i diverses entitats més de la societat civil van fer una crida  a fer cadenes humanes en "llocs emblemàtics" de la ciutat de Barcelona com a mostra de protesta contra la visita de Felip VI a la capital catalana i Figueres del pròxim divendres 17 de juliol.

felip leticia enfadats sagrada famiklia GTRTES

Els reis Felip VI i Letícia. / GTRES

Sense justificar-ho en un primer moment, la Casa Reial va optar per congelar l'agenda, i finalment el viatge a Catalunya de divendres es va substituir per un al País Basc, que tampoc va estar exempt de protestes a Bilbao.

La visita dels reis

Definitivament, ahir es va saber la data i l'agenda per la visita dels Reis a Catalunya: Felip VI i Letícia aniran dilluns el monestir de Santa Maria de Poblet i ajornen "per a posterior visita" les activitats que tenien originàriament previstes per a aquella tarda a Catalunya. La raó de l'ajornament és, segons ha comunicat la Casa Reial, "les circumstàncies sanitàries que concorren a Barcelona ciutat".