Enmig dels episodis de tensió que s'estan produint els darrers dies arran de les onades de migrants que dimecres i ahir han intentat travessar la frontera saltant la tanca de Melilla, una càmera de TVE va captar el moment en que agents de la Guàrdia Civil es van acarnissar amb un jove migrant al qual van propinar una pallissa tan bon punt va posar el peu al terra després de despenjar-se per la tanca. 

Les imatges mostren com el jove amb una dessuadora vermella es va despenjant per la tanca mentre agents amb l'equipació d'antiavalots o senzillament amb armilla l'esperen abaix. Abans de tocar el terra un agent el ruixa dos cops amb un esprai, mentre un antiavalot el comença a colpejar a l'esquena amb la porra i un altre falla l'intent. 

Cops i puntades de peu

És, però, en el moment en què posa els peus al terra que comença la pluja de cops. El jove no oposa cap resistència, tot just es tapa amb les mans. Això no obstant, fins a vuit agents el colpegen mentre s'intenta tapar amb les mans i acaba caient. Malgrat tot, continuen colpejant-lo un cop al terra. De fons s'escolta un tret, possiblement d'una pilota de goma, sirenes i crits.

L'assalt d'ahir a la tanca de Melilla el van protagonitzar un miler de persones, que es van dirigir cap a la frontera a partir de les 6 del matí. D'aquestes, haurien aconseguit entrar a l'Estat espanyol unes 300. El dispositiu per respondre a l'intent d'entrada va quedar en mans del Cos Nacional de la Policia i de la Guàrdia Civil.

L'acció policial ha provocat les protestes de diferents associacions de defensa dels drets humans i civils, com Irídia, que ha denunciat que és contrària a la legalitat i que l'ús que es fa de la porra és de dalt a baix i "busca castigar, no reduir".

Captura tuit Iridia

Captura de la piulada d'Iridia

De la seva banda, el ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, ha assegurat aquest matí en roda de premsa que les darreres onades de migrants intentant creuar la frontera sud són les més nombroses que s'havien vist mai i s'han dut a termes amb una "violència inusitada" perquè anaven equipats amb "garfis i pals" i amb cargols de ferro a les sabates.