Més d'un centenar de persones s'han concentrat aquest diumenge al barri del Gornal de l'Hospitalet de Llobregat per intentar boicotejar un acte de Vox. Els manifestants que s'aplegaven a les portes del camp de futbol municipal on es celebrava la paellada organitzada per la formació d'ultradreta han aconseguit accedir al recinte per una porta lateral. Després d'uns moments de tensió i d'enfrontaments entre antifeixistes i simpatitzants del partit, els Mossos d'Esquadra han carregat per dispersar la protesta i han blindat les prop d'un centenar de persones que participaven a l'acte.

La manifestació ha començat sobre un quart de dues de la tarda a l'estació de Ferrocarrils del Gornal, on gairebé 150 antifeixistes s'havien citat per desplaçar-se fins l'estadi on el partit de Santiago Abascal havia organitzat una paella popular. Quan la protesta es dirigia a la porta principal del complex esportiu, un cordó policial ha impedit en un primer moment que els concentrats poguessin accedir al camp de futbol.

Davant la forta presència de Mossos i Guàrdia Urbana, un grup de manifestants ha començat a rodejar el recinte en busca d'una nova via d’accés. Una de les portes laterals del camp estava oberta, sense cap cadenat ni vigilància, i els antifeixistes han aprofitat la situació per entrar al complex esportiu. Els independentistes han creuat el terreny de joc i s'han encarat amb alguns del assistents a l'acte de Vox. L'intercanvi de retrets inicial entre els dos bàndols ha pujat ràpidament de to i s'han produït agressions mútues amb els simpatitzants d'ultradreta.

Mossos Vox Hospitalet - Anton Rosa

Mossos Vox - ANTON ROSA

Imatge: Anton Rosa

Aleshores, una desena de mossos han irromput a l'estadi i han començat a carregar contra els manifestants per tal de dispersar la protesta. Els agents han fet recular els antifeixistes a base de cops de porra i hi ha hagut enfrontaments amb algun dels concentrats. Després de perseguir-los per tot el terreny de joc, la policia ha aconseguit que els participants de la protesta abandonessin el complex per la mateixa porta lateral per on havien accedit. Una dotació de la BRIMO s'ha quedat fent guàrdia a l'entrada mentre que la resta d'efectius s'han traslladat a l’accés principal al camp, on s'havien traslladat els antifeixistes després de la negativa policial. Després d'uns moments de tensió, els organitzadors han desconvocat la protesta i han abandonat el lloc.

L'acte de Vox ha estat presidit pel vicepresident de la formació a Barcelona, Antonio Amador, i ha comptat amb la presència de la secretaria general de Plataforma per Catalunya, Mónica Lora, i del portaveu del sindicat Mossos por la Constitución, Ángel Gómez. A la paellada hi han participat prop d'un centenar de simpatitzants d'ultradreta.