El popular Xavier García Albiol ha recollit la vara d'alcalde entre llàgrimes i molt emocionat. Fins al final de la votació, Albiol donava per fet un pacte dels partits progressistes i d'esquerres que el tornaria a deixar fora de l'alcaldia i que finalment no ha estat possible. En el seu primer discurs ja investit alcalde, Albiol ha defensat que és "més militant de Badalona" que del seu partit i ha assegurat que no utilitzarà l'Ajuntament de manera "partidista". A més, ha defensat que acabarà amb el que ha apuntat com "l'etapa més gris" de la ciutat.

En plena crisi del coronavirus i dels seus efectes, el líder popular ha assegurat que "assumeix la responsabilitat més gran possible" i s'ha compromès a "deixar-se la pell" per la ciutat. Per això, ha demanat a la resta de grups que deixin enrere "l'etapa de confrontació de tots contra un" i treballin conjuntament pels "barris i veïns" de Badalona. "Si algú vol seguir així, no ens hi trobaran", ha defensat Albiol, que també ha volgut deixar clar que no demana un "xec en blanc", sinó "col·laboració" i "consens per tirar endavant els grans reptes de la ciutat". 

"Si vostès i jo parlem de política general, no ens posarem d’acord. Podríem discutir hores i hores sobre independència sí o no i, amb tota seguretat, no ens posaríem d’acord. Però estic convençut que la majoria de veïns no ens han votat perquè discutim sobre això. En canvi, si parlem del que necessiten els veïns i els barris, sí que ens podem posar d’acord en moltes coses. Això és el que esperen els veïns", ha defensat Albiol en un discurs en què també ha destacat els grans projectes urbanístics de la ciutat. El popular no té majoria absoluta i, per tant, necessitarà acord per tirar endavant aquests projectes.