Després de dies de negociacions contra rellotge que han acabat en fracàs i portant al popular Xavier García Albiol a l'alcaldia de Badalona, els diferents partits d'esquerres del municipi han exhibit en públic les seves discrepàncies. Especialment entre els socialistes i Guanyem Badalona, que s'han acusat mútuament del fracàs del pacte. Així ha quedat palès durant els seus discursos en el ple d'investidura i també en els comunicats que han tret els dos partits posteriorment.

En el ple, el PSC ha tret pit d'haver aconseguit signar un acord amb els 12 regidors progressistes, tret de Guanyem, i ha assenyalat Sabater com la "culpable" de què finalment Albiol hagi esdevingut alcalde. En aquest sentit, la regidor Teresa González li ha demanat "responsabilitats" i ha defensat que el seu partit ha estat "generós" i que no acceptarà "lliçons de ningú". També ha acusat la líder de Guanyem de no haver estat capaç de dominar la seva formació i convèncer-los del pacte.

Per la seva banda, la regidora Carme Martínez de Guanyem Badalona s'ha defensat de les crítiques i ha acusat la resta de grups de jugar a la "batalla pel relat" i a deixar Sabater com la "culpable" del desacord. "La culpa la tenim tots", ha exclamat Martínez en un discurs molt dur amb tots els partits d'esquerres i a qui ha posat molts deures de cara a refer les confiances i a construir noves aliances en el futur. "No es guanyen eleccions anant en contra de ningú. Tenim molta feina", ha defensat la regidora.

També a nivell de partits nacionals, les dues formacions s'ha tirat els plats pel cap a través de Twitter. Els socialistes han assegurat que ha estat la "inflexibilitat" de Sabater el que ha propiciat que Albiol hagi esdevingut alcalde, mentre que la CUP –integrada dins Guanyem Badalona– han acusat el PSC de "trilerisme" i han defensat que la ciutat "no s'ho mereix".

Què ha fallta en les negociacions entre PSC i Guanyem Badalona?