La declaració del president del Parlament Europeu, David Sassoli, de dijous, per fixar la posició de l’Eurocambra respecte a la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre la immunitat de Junqueras va ser rebuda amb molts nervis, especialment entre els eurodiputats espanyols.

Si aquest dilluns el diari francès Libération fa una crònica detallada de com va anar la sessió i com la representant del PSOE Iratxe García va perdre els papers en una reunió amb Sassoli, en què va arribar a esbroncar-lo perquè no acceptés la sentència del TJUE. En aquest vídeo es veu com va ser l’arribada de Sassoli al ple.

Com es veu, una part d’europarlamentaris –no s’identifica quins– l’escridassa quan arriba. Moments abans es veu Josep Borrell deixant la sala després de parlar amb l’eurodiputat socialista Juan Fernando López Aguilar. En un pla més obert es veu a prop de López Aguilar l’eurodiputat del PP Esteban González Pons.

Quan entra Sassoli a la sala se senten crits i xiulets, seguits d’una esbroncada que fa reaccionar el mateix Sassoli, que es veu obligat a cridar l’atenció als eurodiputats: “Estem treballant!”. I encara hi ha una nova escridassada.