Un agent de la Guàrdia Civil que va participar en l'escorcoll a la nau de Bigues i Riells, on es van trobar uns 10 milions de paperetes, ha relatat aquest dijous al Tribunal Suprem com va ser la sortida d'aquell escorcoll i ho ha comparat amb el conflicte del País Basc.

Concretament, l'agent ha assegurat: "No he viscut el conflicte basc, però companys meus veterans m'han dit que el seu inici s'hi assemblava moltíssim per la cara d'odi de la gent". El guàrdia civil ha assegurat que els manifestants que hi havia a l'exterior de la nau van fer diversos càntics, entre els quals "us matarem". A més, ha explicat que li va quedar "gravada" la cara d'un home gran per "l'odi extrem" que mostrava cap als agents.

Ara bé, just després d'aquesta declaració, El Nacional ha tingut accés a un vídeo de la sortida de la Guàrdia Civil de la localitat on es veu clarament que cap dels manifestants va cridar "us matarem", sinó tot el contrari, se senten crits de "democràcia", "els carrers sempre seran nostres" o d'independència, entre d'altres. Tampoc es veu a cap home major mostrant "un odi extrem" cap als agents.

Durant la gravació també es pot veure com diversos manifestants es posen davant dels vehicles de l'institut armat per evitar que marxin del poble i com són els mateixos agents qui, de males maneres, aparten els concentrats mentre els donen alguna puntada de peu. Alhora, els manifestants reclamen als agents que no els donin aquestes puntades de peu perquè ells no els han fet res de res.