Les cuites de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaria, per aconseguir una posició en primera línia al costat del Rei en les fotografies de la inauguració del Mobile World Congress s'estan convertint ja en un clàssic. Si l'any passat va ser el vicepresident, Oriol Junqueras, qui va haver de rescatar-la de la fila del darrere on havia desaparegut, aquest any Santamaría s'ha hagut d'espavilar tota sola en una cursa angoixant per arribar en posició abans que els fotògrafs immortalitzessin la imatge.

L'escena es va produir aquest dilluns, en la preparació del que havia de ser la fotografia de família de la inauguració del Mobile. És fàcil seguir el recorregut de la vicepresidenta perquè tant ella com l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, van vestides de vermell. Santamaría parteix d'una línia de sortida molt endarrerida, i després d'un primer moment de dubte es dirigeix cap a la dreta del monarca, però ràpidament corregeix el tret i gira cap a l'esquerra fins que, amb agilitat, i mentre la capçalera de la formació avança indiferent als seus esforços, aconsegueix situar-se al lloc que li correspon. Just per quedar perfectament situada a la foto de família.

L'any passat, va ser Junqueras qui va donar-li un cop de mà, la qual cosa va donar peu a una imatge que la va convertir en diana de crítiques furibundes des de sectors unionistes.

junqueras soraya efe

Felip VI, Sáenz de Santamaría i Oriol Junqueras / EFE