El grup de suport als membres dels CDR detinguts just ara fa un any en l'anomenada Operació Judes ha estrenat aquesta setmana el documental De matinada, que mostra la realitat dels testimonis i la guerra bruta que s'amaga darrere d'aquesta operació judicial. Segons han explicat, es tracta d'un projecte "que posa sobre la taula la maquinària repressiva de l'Estat Espanyol davant l'independentisme i qualsevol forma de dissidència".

El documental s'estrenarà aquest dissabte a Vic, on també intervindran algun dels encausats i s'hi faran actuacions musicals. Després es projectarà a altres punts de Catalunya. De moment, ja es pot veure un petit tast a les xarxes.

Aquest dimecres 23 de setembre fa un any que la Guàrdia Civil va entrar a casa de nou membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) per detenir-los i acusar-los d'"organització terrorista". Es tracta de l'anomenada Operació Judes, que encara avui segueix oberta i que va empresonar set dels acusats que han passat entre tres i quatre mesos a la presó. La Guàrdia Civil mai ha pogut confirmar la tinença d'explosius ni plans concrets per atemptar, però tot i això encara hi ha tretze persones investigades i l'instructor encara no ha enviat el cas a judici.

És per això que un any després de la irrupció de la policia els CDR han volgut recordar els fets amb una encartellada a diversos municipis d'arreu de Catalunya i han aprofitat per demanar l'absolució de tots els acusats, una lluita que no han parat de reivindicar en aquest any.