Aquest dimecres 23 de setembre fa un any que la Guàrdia Civil va entrar a casa de nou membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) per detenir-los i acusar-los d'"organització terrorista". Es tracta de l'anomenada Operació Judes, que encara avui segueix oberta i que va empresonar set dels acusats que han passat entre tres i quatre mesos a la presó. La Guàrdia Civil mai ha pogut confirmar la tinença d'explosius ni plans concrets per atemptar, però tot i això encara hi ha tretze persones investigades i l'instructor encara no ha enviat el cas a judici.

És per això que un any després de la irrupció de la policia els CDR han volgut recordar els fets amb una encartellada a diversos municipis d'arreu de Catalunya i han aprofitat per demanar l'absolució de tots els acusats, una lluita que no han parat de reivindicar en aquest any.

D'altra banda, tant entitats com personalitats destacades del món independentista també han recordat la data i han volgut enviar missatges de suport als represaliats.