El president d''Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha assegurat que no pensa cedir "al xantatge de l'Estat" i ha volgut deixar clar que aquest "no decidirà mai qui dirigeix" l'entitat. "Ni Franco va poder acabar amb Òmnium", ha recalcat.

Cuixart ha volgut adreçar un missatge als socis de l'entitat que aquest divendres celebraven l'assemblea ordinària. Quan falten dos dies per complir-ne mil empresonat, el líder d'Òmnium s'ha mostrat contundent davant dels socis i els hi ha remarcat que un dels seus objectius, durant tots aquests mesos, ha estat mantenir "la serenor" i "la determinació" per sortir de la presó "com a president d'Òmnium".

Òmnium reelegeix Mauri com a vicepresident

D'altra banda, els socis han decidit aquest divendres que Marcel Mauri seguirà de vicepresident d'Òmnium Cultural. Així ho han decidit, aquest vespre, els socis de en l'assemblea ordinària, on s'ha escollit la meitat de la junta directiva, entre ells el càrrec de vicepresident primer. La candidatura de Mauri ha rebut 19.944 avals de les prop de 20.000 persones que han votat. En declaracions als mitjans, el vicepresident, que s'ha mostrat "satisfet" pel suport pràcticament unànime, ha volgut refermar el compromís de l'entitat de treballar perquè "ningú acabi a la presó per defensar els drets fonamentals i l'autodeterminació". 

Després de la seva reelecció, Mauri ha subratllat la "responsabilitat" que suposa estar al capdavant de la junta que segueix liderant Jordi Cuixart, qui ha recordat que aquest diumenge complirà mil dies a la presó. L'assemblea, que s'ha fet de forma telemàtica i ha comptat amb entrevistes als candidats, ha estat també "especial", ha dit Mauri, perquè Cuixart "novament no hi ha pogut ser".

L'assemblea, ha recordat, també s'ha celebrat dies després del desè aniversari de la manifestació contra la Sentència de l'Estat. "Llavors la ciutadania va posar damunt de la taula l'exercici al dret de l'autodeterminació i la resposta de l'Estat ha estat la repressió, que es visibilitza amb l'empresonament de mil dies", ha assegurat, tot exigint "l'amnistia pels presos".