Els CDR han llençat ous, pintura i petards a les portes del Palau de la Generalitat la nit d'aquest divendres després que alguns concentrats hagin demanat la dimissió del president de la Generalitat, Quim Torra.

La concentració ha arribat a la plaça Sant Jaume després de partir de la mobilització convocada per l'ANC davant de la seu de la Comissió Europea, on 21 membres de l'entitat han ocupat l'edifici. Abans d'arribar a Sant Jaume, la marxa ha passat per davant de la seu de la Fiscalia Superior de Catalunya, on s'han llençat també ous, petards i pintura a la porta. Aquesta acció ha estat reivindicada per Arran.

L'acció s'ha repetit a la porteria de la Conselleria d'Interior, on els manifestants han demanat la dimissió del conseller Miquel Buch. L'última parada del trajecte ha estat la Prefectura del Cos Nacional de Policia, a Via Laietana, on aquest cop els mobilitzats no han llençat cap mena d'objecte.

Aquest divendres ha estat el dia en què els presos polítics han estat traslladats a Madrid, 12 dies abans que comenci el judici del procés. Arran d'aquest fet, s'han produït desenes de concentracions en suport als presos arreu del país.

Desallotjament

Minut més tard, els Mossos d'Esquadra han desallotjat la plaça a base d’encapsular els manifestants. Immediatament després, han muntat un cordó policial al carrer de la Boqueria i han aïllat un grup de manifestants per identificar-los.

Manifestació sant Jaume trasllat presos - anton rosa

Anton Rosa