Inés Arrimadas creu que l'empresonament dels Jordis està justificat. I per fer-ho, recorre a uns fets que van passar a França. "A França, per cremar un cotxe de la policia, hi ha hagut una condemna de set anys de presó", argumentava en una entrevista a El món a RAC1. "Per haver cremat un cotxe de la policia! Això que Espanya no és un país democràtic i que això no passa enlloc, no és veritat", afegia.

Hi havia, però, un petit detall. A banda que els Jordis no van destrossar cap cotxe, en el cas francès hi havia agents de la policia dins el vehicle, tal com li ho va fer notar el conductor del programa, Jordi Basté, fins en tres ocasions durant l'entrevista. La cap de files de Ciutadans va quedar descol·locada i va acabar dient que hi havia altres exemples en altres països europeus, sense fer referència a cap.

Pels fets de França, que van tenir lloc el maig del 2016 a París durant unes protestes contra la reforma laboral impulsada pel llavors ministre Emmanuel Macron, hi va haver cinc detinguts. Aquests manifestants van destrossar el cotxe amb pals i el van incendiar. A dins hi havia dos agents, però van aconseguir sortir-ne abans que comencés a cremar. Un dels policies va ser agredit després d'encarar-se amb els assaltants.

Aquest vídeo mostra els incidents a la capital francesa: