El fundador del partit ultra Vox i antic líder del Partit Popular a Catalunya, Alejo Vidal-Quadras, s’ha creat un nou enemic, el papa Francesc, arran del nomenament del nou arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, a qui l’espanyolisme ha atacat repetidament per la seva condició d’independentista.

Planellas anteriorment havia estat rector de Jafre, a l’Alt Empordà, i allà va tenir un enfrontament amb el dramaturg Albert Boadella, de conegudes conviccions espanyolistes, per una estelada. Aquest fet ha convertit Planellas en objecte d’atacs continuats, fins al punt que el mateix Boadella ha anunciat que no pensa marcar la casella de la declaració de la renda que habilita l’Estat a desviar una part dels impostos al manteniment de l’església catòlica.

Ara qui s’ha afegit a la campanya és Vidal-Quadras, que assegura que pensa seguir “la recomanació del meu admirat amic Albert Boadella”, i ja en la declaració d’enguany no marcarà la casella. A més, el fundador del partit d’ultradreta ha apuntat directament com a responsable el papa Francesc, a qui ha arribat a advertir que si es dedica a “nomenar arquebisbes separatistes a Catalunya, i col·labora així amb la destrucció d’Espanya, amb mi que no hi compti”.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat